Seychely
-
Miestna kuchyňa
Jedine ochutnávka seychelského kulinárskeho umenia Vám umožní, prijsť miestnej kultúre na chuť so všetkým čo k tomu patrí. Základom Seychelskej kuchyne je kuchyňa kreolská, ktorá sa mieša s prvkami kuchyne čínskej, európskej, indickej a africkej. Od originálnej kreolskej kuchyne sa tu súčasná seyselská líši predovšetkým menšou koncentrácikou ostrého korenia v pokrmoch. Na jedálničku prevažujú ryby a plody mora, ochutnať môžete ale taktiež mäso z divokého moriaka, korytnačie mäso alebo žabie stehienka. Ďalšími surovinami, ktoré nemôžu chýbať, sú paradajky, pekanové orechy, vanilka a pikantné koreni. Medzi obľúbené seychelské špeicality patrí marinované grilované ryby, nasolené sušené ryby, polievka z chobotnice na kari. Ako príloha sa najčastejšie podáva ryža alebo zemiaky.
Stravovanie v reštauráciách je na Seychelách pomerne drahé, lacnejšie občerstvenie si môžete dopriať napríklad v miestnych pizzeriách. Širokosť a pestrosť ponuky prestrených stolov sa líši podľa úrovne jednotlivých hotelov.
Vzhľadom k horúcemu klimatu pravdepodobne nebudete pociťovať silný pocit hladu a prednosť dáte skôr skromnejším porciám ľahkých pokrmov s veľkým množstvom ovocia a zeleniny. Nutnosťou je rovnako behom celého pobytu dôsledne dodržovať pitný režim. Prejdete tým nepríjemným zdravotným komplikáciám, spôsobeným dehydratáciou.