Hongkong
-
Miestna kuchyňa
Jedlo je jedna z vecí, ktorá robí z Hongkongu jedinečné miesto. Hongkong je miestom s najväčšou koncentráciou reštaurácií a kaviarní na svete. Z miestnej kuchyne môžete ochutnať Dim Sum, čo je tradičný pokrm čínskej kuchyne. V malých bambusových košoch sú servírované knedličky vyrobené zvyčajne z ryžového cesta a plnené všetkým možným, od zeleniny po krevety a mäso. Všetko je ešte ochutené zmesou korenia a byliniek a namáča sa do všadeprítomnej sójovej omáčky. Ďalšou špecialitou miestnej kuchyne je jedlo nazvanej Hot Pot. Uprostred stola určeného pre viac osôb je varná doska, na ktorú vám postaví veľký hrniec s pripraveným vývarom. Potom už vám obsluha nosí rôzne druhy mäsa, plody mora, zeleninu, huby, všetko v surovom stave a každý si podľa vôle berie zo stola čo chce a necháva variť v hrnci s vriacou vodou. A zase si všetko ešte môžete dochutiť v miskách s najrôznejšími omáčkami. Cena za obsluhu už zahrnutá v celkovej cene, takže prepitné tu nie je očakávané.