Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Safari v krajine červených slonov

Shutterstock

Na našej planéte existuje množstvo zaujímavých miest, ktoré sú ako stvorené na objavovanie. Jedným z nich je aj Keňa, ktorá si vás získa nielen ohromujúcou prírodou, ale aj príjemne slnečným počasím a oslnivo krásnym pobrežím. Ak vás láka zažiť niečo skutočne výnimočné, potom sa nechajte pozvať na safari v krajine červených slonov, kde si okrem roztomilých stvorení a ostatných zástupcov africkej veľkej päťky vychutnáte aj nespútanú energiu africkej krajiny, luxusné ubytovanie v srdci divočiny, originálnu africkú kuchyňu aj zaslúženú romantiku na plážach Indického oceánu.

Kúzlo divočiny

Shutterstock

Vydať sa na safari do Kene znamená ocitnúť sa na miestach, ktoré sú domovom majestátnych slonov, levov, gepardov, žiráf aj tisíchlavých stád byvolov, preháňajúcich sa nekonečnou savanou. Nezabudnuteľným zážitkom je tiež pozorovanie nosorožcov a hrochov v ich prirodzenom prostredí – pri napájadlách a riekach, kde sa stretáva divoká príroda s pokojným prostredím africkej krajiny. To všetko v príjemne letných teplotách, ktoré priamo volajú po dobrodružstve.

Keňa je známa svojimi nekonečnými savanami, exotickou divočinou a malebným pobrežím, ktoré láka cestovateľov z celého sveta. Jedným z najväčších klenotov tejto oblasti je národný park Tsavo East, ktorý sa rozkladá na východe krajiny. Patrí k najväčším v Keni a ponúka nezabudnuteľné zážitky i fascinujúci pohľad na divokú prírodu Afriky.

Spoznaj Keňu

Tajomstvo červených gigantov

Shutterstock

Jedným z najväčších lákadiel Národného parku Tsavo East je možnosť pozorovať červené slony, unikátny živočíšny druh, ktorý svoju farbu získava z červeného prachu savany. Vy budete mať, vďaka sprievodu skúseného slovensky hovoriaceho sprievodcu, jedinečnú príležitosť pozorovať týchto gigantov z bezprostrednej blízkosti a odhaliť ich fascinujúce správanie aj zvyky. Priblížiť sa k slonom tak, ako to dokáže len málokto, patrí k vrcholom celého safari.

Nemusíte mať strach, že by ste počas výprav do divočiny zažili nepohodlie. K dispozícii budete mať luxusné safari vozidlá vybavené najnovšími technológiami. Tie vám umožnia bezpečné a takmer nepočuteľné priblíženie k zvieratám a zároveň pohodlnú jazdu zvlnenou africkou krajinou.

Volanie exotiky: Kam vyraziť v zime, ak potrebujete zahriať telo aj dušu?

Prečítajte si aj:

Volanie exotiky: Kam vyraziť v zime, ak potrebujete zahriať telo aj dušu?

Pravá africká gastronómia

Shutterstock

Večery, po dňoch plných objavovania, strávite v komforte autentických safari lodge. Budete mať možnosť uvoľniť sa pri večeri pod holým nebom, kde vám bude vždy usmievavý personál servírovať vybrané špeciality miestnej kuchyne. Pod temnou hviezdnou oblohou si vychutnáte vynikajúce nyama chómu, teda opečené hovädzie, baranie alebo kozie mäso, kuku chómu z kuracieho mäsa, nekvasené chlebové placky chapati alebo vegetariánske orio, ktoré roztancujú vaše chuťové poháriky exoticky voňajúce zmesou zemiakov a fazule. Čerešničkou na torte vašej hostiny môže byť šalát z čerstvého manga, ananásu, mučenky a vodného melónu. Energiu na nočné pozorovanie divokých zvierat, prichádzajúcich k napájadlám, vám dodá lahodný národný nápoj chai.

Cestujte bez obáv: Ponúkame komplexné cestovné poistenie

Burácajúce vodopády v drsnej savane

Shutterstock

Národný park Tsavo East však nie je len o divokých zvieratách. Rieka Galana, ktorá ho pretína, je kľúčovou tepnou napájajúcou celý ekosystém. Jazda pozdĺž jej toku vám ponúkne dych vyrážajúce scenérie. Divoké pereje vodopádov Lugard Falls vás okúzlia fascinujúcou hrou farieb okolitých skalísk i fascinujúcou silou vodného živlu. Ako v raji sa tu budú cítiť všetci milovníci fotografovania. V drsnej africkej savane vám medzi akáciami a tŕnistými kríkmi pri priehrade Aruba Dam ochotne zapózujú slonie rodinky, roztomilé zebry i dôstojne vyzerajúce somálski pštrosi. Ako na dlani budete mať divé zvieratá aj na vyhliadke Mudanda Rock, týčiacej sa priamo nad prírodnou nádržou.

Poznávacie zájazdy

Dokonalá plážová idylka

Shutterstock

Po intenzívnych zážitkoch zo safari budete mať príležitosť objaviť ďalšie kúzlo Kene – jej pobrežie obmývané priezračne čistým Indickým oceánom. Táto oblasť sa pýši nádhernými plážami s bielym pieskom, nezameniteľnou pobrežnou architektúrou, tyrkysovými vodami a koralovými útesmi, ktoré sú ideálne na potápanie a šnorchlovanie. Letovisko Diani Beach je známe nielen svojou exotickou krásou, pestrým podmorským životom, množstvom vodných športov, ale aj kozmopolitnou atmosférou. V tieni urastených paliem tu dokonale vstrebáte zážitky z uplynulých dní, ochutnáte vynikajúce morské plody a užijete si povestnú pohostinnosť miestnych obyvateľov.

Zájazdy na mieru pre tých najnáročnejších

Chcete zažiť skutočne luxusnú dovolenku? Potom sa zverte do rúk Invia Premium. Vypočujeme všetky vaše priania a naplánujeme pre vás dovolenku šitú na mieru. Skúsení odborníci zostavia vašu cestu presne podľa vašich predstáv. V rámci Invia Premium máte zaručený prednostný prístup a najlepší servis. Zverte sa do našich rúk a objavujte s nami tie najkrajšie kúty sveta, najluxusnejšie hotely a služby.

Invia Premium

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.