Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Predĺžte si leto: Kam cestovať v septembri

Kam cestovať v septembri

Kam cestovať v septembri Shutterstock

September je mesiac, kedy sa mnohí z nás nechcú vzdať letných radovánok. Našťastie, aj na začiatku jesene existuje množstvo destinácií, kde si môžete predĺžiť leto a užiť si dovolenku podľa svojich predstáv. Či už hľadáte miesto na relax pri mori, aktívnu dovolenku alebo krátky únik z reality na predĺžený víkend, Invia.sk má pre vás to pravé. 

Oddych v tepleTuristika a športVíkendový pobyt

Oddych v teple

Grécko – Rhodos a Kréta 

Kam cestovať v septembri

Kam cestovať v septembri Shutterstock

Teplota vzduchu: 29 °C

Rhodos a Kréta sú dva z najpopulárnejších gréckych ostrovov, ktoré v septembri stále ponúkajú teploty okolo 25–30 °C. Rhodos, známy aj ako Ostrov slnka, je obľúbený pre svoje krásne pláže ako Tsambika či Faliraki, ktoré sú v septembri menej preplnené. Okrem slnenia na pláži môžete na Rhodose navštíviť historické staré mesto, ktoré je na zozname UNESCO, alebo Lindos s jeho impozantnou akropolou. Na Kréte nájdete kombináciu krásnych pláží a historických pamiatok. Navštívte slávnu lagúnu Balos s jej tyrkysovou vodou alebo pláž Elafonissi, ktorá je známa svojím ružovým pieskom. Pre milovníkov histórie je nevyhnutnosťou návšteva paláca Knóssos, kde sa môžete ponoriť do tajomstiev minojskej civilizácie.

Tip na výlet

Vyberte sa na túru do rokliny Samaria, jednej z najdlhších roklín v Európe, ktorá ponúka dychberúce výhľady a nádhernú prírodu. 

Luxusná dovolenka v Grécku: Najobľúbenejšie 5 hviezdičkové hotely

Prečítajte si aj:

Luxusná dovolenka v Grécku: Najobľúbenejšie 5 hviezdičkové hotely

Turecko – Antalya

Kam cestovať v septembri

Kam cestovať v septembri Shutterstock
 

Teplota vzduchu: 30 °C

Antalya, známa ako „Perla Tureckej riviéry“, je ideálnym miestom na predĺženie leta. Teploty v septembri sa tu pohybujú okolo príjemných 30 °C, takže sa môžete tešiť na slnečné dni plné kúpania a relaxu. Antalya ponúka nádherné pláže, ako je Konyaaltı alebo Lara Beach, kde si môžete užiť čisté more a množstvo vodných športov. Pre tých, ktorí chcú spoznať históriu, je nevyhnutnosťou návšteva starého mesta Kaleiçi s jeho úzkymi uličkami, Hadriánovou bránou a nádherným prístavom.

Tip na výlet

Odporúčame výlet do starobylého mesta Perge, ktoré je jedným z najzachovalejších archeologických nálezísk v Turecku, alebo sa vyberte na jednodenný výlet k vodopádom Düden, kde môžete obdivovať prírodu. 

Letím do Turecka

Egypt – Hurghada 

Kam cestovať v septembri

Kam cestovať v septembri Shutterstock

Teplota vzduchu: 35 °C

Hurghada je obľúbenou destináciou pre tých, ktorí chcú zažiť exotickú dovolenku aj na jeseň. Teploty v septembri sú stále vysoké, s priemernými hodnotami okolo 35 °C, takže milovníci tepla si prídu na svoje. Hurghada je rajom pre potápačov a šnorchlistov, pretože Červené more ponúka jedno z najkrajších koralových útesov na svete. Okrem oddychu na pláži môžete podniknúť výlety do púšte, vyskúšať si jazdu na štvorkolkách alebo na ťave, prípadne si pozrieť staroveké pamiatky.

Tip na výlet

Nezabudnite navštíviť Luxor a údolie kráľov, kde môžete objaviť majestátne chrámy a hrobky starovekých faraónov, alebo sa vydajte na lodný výlet na ostrov Giftun, kde si môžete užiť kúpanie v krištáľovo čistej vode. 

Turistika a šport

Taliansko – Sicília

Kam cestovať v septembri

Kam cestovať v septembri Shutterstock

Sicília je skvelou destináciou pre tých, ktorí chcú spojiť aktívny oddych s objavovaním histórie. V septembri sú tu teploty miernejšie, čo je ideálne na pešiu turistiku alebo cyklotúry. Vydajte sa na výstup na sopku Etna, ktorá je jednou z najaktívnejších sopiek v Európe, alebo preskúmajte antické ruiny v meste Agrigento, ktoré sú zapísané na zozname UNESCO. Milovníci prírody by nemali vynechať prírodnú rezerváciu Zingaro, kde môžete objavovať skryté pláže a krásne turistické trasy.

Tip na výlet

Navštívte starobylé mesto Taormina, ktoré ponúka nádherné výhľady na Etnu a pobrežie, a vychutnajte si predstavenie v starovekom grécko-rímskom divadle, ktoré je stále v prevádzke. 

Talianska kuchyňa na dovolenke alebo objavovanie talianskych chutí

Prečítajte si aj:

Talianska kuchyňa na dovolenke alebo objavovanie talianskych chutí

Španielsko – Mallorca 

Mallorca je rajom pre športovcov a milovníkov prírody. Pohorie Tramuntana, ktoré sa tiahne severozápadnou časťou ostrova, je ideálnym miestom na turistiku. Vyberte sa na túru na vrchol Puig Major, najvyšší bod ostrova, odkiaľ máte nádherný výhľad na celé okolie. Ak máte radi cyklistiku, vyskúšajte si náročné, ale krásne trasy vedúce cez malebné dedinky a okolo olivových hájov.

Tip na výlet

Navštívte malebnú dedinku Valldemossa, kde žil skladateľ Frédéric Chopin, alebo si urobte výlet loďou do zátoky Sa Calobra, ktorá je obklopená vysokými útesmi a ponúka úchvatné scenérie. 

Víkendový pobyt

Chorvátsko – Dubrovník 

Kam cestovať v septembri

Kam cestovať v septembri Shutterstock

Dubrovník je ideálnou destináciou pre predĺžený víkend. Mesto, ktoré je zapísané na zozname UNESCO, ponúka nielen bohatú históriu, ale aj nádherné pláže a skvelé reštaurácie. Prejdite sa po slávnych mestských hradbách, ktoré ponúkajú úžasné výhľady na staré mesto a Jadranské more. Okrem toho sa môžete vydať na výlet lanovkou na vrch Srd, odkiaľ je krásny výhľad na Dubrovník a jeho okolie.

Tip na výlet

Urobte si výlet loďou na ostrov Lokrum, ktorý je len krátkou plavbou od Dubrovníka. Ostrov je známy svojou bohatou vegetáciou a pokojnou atmosférou. 

Maďarsko – Budapešť 

Budapešť je jednou z najkrajších európskych metropol, ktorá ponúka množstvo zaujímavostí pre krátky pobyt. Môžete sa vydať na plavbu po Dunaji a obdivovať osvetlené pamätihodnosti mesta, ako sú Parlament, Budínsky hrad a Rybárska bašta. Pre milovníkov relaxu sú ideálne termálne kúpele Széchenyi alebo Gellért, kde si môžete oddýchnuť v teplých prameňoch.

Tip na výlet

Navštívte vinársku oblasť Etyek, ktorá je len krátkou jazdou od Budapešti. Môžete tu ochutnať miestne vína a vychutnať si tradičné maďarské špeciality. 

Taliansko – Rím 

Kam cestovať v septembri

Kam cestovať v septembri Shutterstock

Rím je mesto, ktoré nikdy neomrzí a je ideálne na predĺžený víkend. Okrem klasických pamiatok ako Koloseum, Vatikán či Pantheon, môžete objavovať skryté zákutia mesta, ako sú úzke uličky Trastevere alebo moderné umenie v štvrti Testaccio. Rím je tiež rajom pre gurmánov – vychutnajte si pravú taliansku pizzu, cestoviny alebo zmrzlinu v jednej z mnohých kaviarní a reštaurácií.

Tip na výlet

Vyberte sa na výlet do Tivoli, kde môžete navštíviť nádherné záhrady a vily, ako sú Villa d'Este a Hadriánova vila, ktoré ponúkajú jedinečný pohľad na históriu a architektúru. 

Cestujte bez obáv: Ponúkame komplexné cestovné poistenie

Septembrová dovolenka je skvelou príležitosťou predĺžiť si leto a vychutnať si destinácie bez letného zhonu. Či už túžite po teplej pláži, aktívnej dovolenke alebo krátkom úniku do európskych miest, Invia.sk má pre vás široký výber zájazdov. Rezervujte si svoju dovolenku ešte dnes a zažite nezabudnuteľný september! 

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.