Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Alanya s deťmi : Top atrakcie a výlety na Tureckej Riviére

Malebná Alanya je miesto plné nezabudnuteľných zážitkov a dobrodružstiev pre celú vašu rodinu. Od vzrušujúcich výletov na pirátskej lodi, cez objavovanie tajomných jaskýň až po zábavu v aquaparkoch, pripravte sa na dni plné smiechu, radosti a spoločných spomienok. Prinášame vám zoznam najlepších aktivít a výletov v okolí Alanye 

Last minute Turecko

Hrad Alanya 

Hrad Alanya

Hrad Alanya Shutterstock

Jednou z najznámejších dominánt Alanye je Hrad Alanya, ktorý sa majestátne týči nad mestom. Hrad ponúka úchvatné výhľady na celé pobrežie a je skvelým miestom na rodinnú prechádzku. Deti budú fascinované starobylými hradbami, vežami a zrúcaninami, kde môžu nechať svoju fantáziu pracovať na plné obrátky. Okrem toho sa tu môžete dozvedieť viac o histórii a kultúre tohto regiónu. 

Lanovka Alanya 

Lanovka Alanya 

Lanovka Alanya  Shutterstock

Pre tých, ktorí by radi spojili návštevu hradu s niečím vzrušujúcim, je možnosť využiť výškovú lanovku. Tá vás pohodlne vyvezie priamo k hradu, pričom si môžete vychutnať nádherné panoramatické výhľady na mesto a Stredozemné more. Deti budú nadšené z jazdy nad mestom a rodičia si budú môcť oddýchnuť a užiť si scenériu. 

Jaskyňa Damlataş 

Jaskyňa Damlataş 

Jaskyňa Damlataş  Shutterstock

Jaskyňa Damlataş (Dim Cave) , nachádzajúca sa priamo pri pláži je známa svojimi nádhernými stalaktitmi a stalagmitmi, ktoré vznikli pred tisíckami rokov. Okrem toho, jaskyňa má vynikajúcu mikroklímu, ktorá je prospešná pre ľudí s respiračnými problémami. 

9 dôvodov, prečo vyraziť na dovolenku do Turecka

Prečítajte si aj:

9 dôvodov, prečo vyraziť na dovolenku do Turecka

 

Delfinárium Sealanya 

Delfinárium Alanya

Delfinárium Alanya Shutterstock

Milovníkov morského sveta zaujme Delfinárium Sealanya, kde si spoločne užijete predstavenie s delfínmi či dokonca i plávanie. Deti sa môžu zúčastniť interaktívnych programov v edukačnom centr,  kde sa naučia o živote pod hladinou i ochrane ohrozených jedincov.    

Cestujte bez obáv: Ponúkame komplexné cestovné poistenie

Výlet pirátskou loďou 

Výlet pirátskou loďou 

Výlet pirátskou loďou  Shutterstock

 Pre malých dobrodruhov je tu možnosť vyraziť na výlet pirátskou loďou. Tento výlet je plný zábavy a dobrodružstva, pričom deti sa môžu na chvíľu cítiť ako skutoční piráti. Na palube lode sa organizujú rôzne hry, súťaže a animačné programy, ktoré zabavia celú rodinu. Okrem toho, počas plavby môžete obdivovať krásy pobrežia a dokonca sa zastaviť na kúpanie v krištáľovo čistom mori. 

Sapadere kaňon

Sapadere kaňon 

Sapadere kaňon  Shutterstock

Pre rodiny, ktoré majú radi prírodu a dobrodružstvo, je výlet do kaňonu Sapadere ideálnou voľbou. Tento nádherný prírodný úkaz ponúka krásne vodopády, čisté potoky a malebné turistické chodníky. Deti budú nadšené možnosťou preskúmať kaňon, kúpať sa v prírodných bazénoch a obdivovať divokú prírodu. Výlet do kaňonu je zároveň skvelou príležitosťou na rodinný piknik. 

[BLOG_LINK_593] 

Miestny bazár 

Návšteva miestneho bazaru v Alanyi je skvelou príležitosťou na spoznanie miestnej kultúry a nakupovanie suvenírov. Na bazare nájdete široký výber tradičných tureckých výrobkov, ako sú koberce, keramika, koreniny a mnoho ďalších. Deti si tu môžu kúpiť originálne darčeky a zároveň si vyskúšať svoje zručnosti v zjednávaní cien. Atmosféra bazaru je jedinečná a určite stojí za návštevu. 

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.